zaterdag 19 april 2014

#April - Napolitaanse paastaart


Pasen 2014, met de hele familie weer bij elkaar! Een mooie gelegenheid om mijn taart van de maand te maken die ik kan delen met familie. Om te smullen.......is deze overheerlijke taart! De rijkelijke vulling was zo zwaar (met name in gewicht!) dat iedereen zich af vroeg wat er in zat?
Dit keer het recept gebruikt van de AH-site http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R428534/pastiera-napoletana-napolitaanse-paastaart. De ingredienten laten je huis zo heerlijk ruiken...dat wil ik elke week wel.

Ingrediënten:

3 citroenen schoongeboend
175 gr. Boter
1 theelepel kaneel
150 risottorijst
500 ml melk
350 gr bloem
375 gr kristalsuiker
8 eieren
2 sinaasappels schoongeboend
2 x 250 gr ricotta
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels sukade (heb ik weggelaten!)
Poedersuiker

Bereiden

Rasp de schil van de citroenen. Voeg een derde van de rasp, 25 gram boter, een mespunt kaneel, wat zout en de risottorijst toe aan de melk. Kook de rijst in 20-25 minuten gaar en laat 'm afkoelen. Meng in de keukenmachine de bloem met 175 gram suiker, de rest van de boter, 1 ei en 2 eierdooiers tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Rasp de schil van de sinaasappels. Meng de ricotta met de rasp, de rest van de suiker, de vanillesuiker, de rest van de citroenrasp, sucade, een mespunt kaneel, 4 eieren en 1 eierdooier. Roer de afgekoelde risottorijst door het ricottamengsel. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel het deeg in een grote en een kleine portie. Rol beide porties op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ronde lappen. Bekleed de bakvorm (ook de zijkanten) met de grootste lap deeg. Giet het ricotta-rijstmengsel op het deeg. Dek het geheel af met de kleine deeglap; druk de zijkanten goed aan en breng met een mes een ruitmotief aan op de bovenkant. Bak de taart in het midden van de oven in 70-75 minuten goudbruin. Neem de taart uit de oven en laat 'm goed afkoelen. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast en bestrooi 'm voor het serveren met poedersuiker.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers