zaterdag 19 april 2014

#April - Napolitaanse paastaart


Pasen 2014, met de hele familie weer bij elkaar! Een mooie gelegenheid om mijn taart van de maand te maken die ik kan delen met familie. Om te smullen.......is deze overheerlijke taart! De rijkelijke vulling was zo zwaar (met name in gewicht!) dat iedereen zich af vroeg wat er in zat?
Dit keer het recept gebruikt van de AH-site http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R428534/pastiera-napoletana-napolitaanse-paastaart. De ingredienten laten je huis zo heerlijk ruiken...dat wil ik elke week wel.

Ingrediënten:

3 citroenen schoongeboend
175 gr. Boter
1 theelepel kaneel
150 risottorijst
500 ml melk
350 gr bloem
375 gr kristalsuiker
8 eieren
2 sinaasappels schoongeboend
2 x 250 gr ricotta
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels sukade (heb ik weggelaten!)
Poedersuiker

Bereiden

Rasp de schil van de citroenen. Voeg een derde van de rasp, 25 gram boter, een mespunt kaneel, wat zout en de risottorijst toe aan de melk. Kook de rijst in 20-25 minuten gaar en laat 'm afkoelen. Meng in de keukenmachine de bloem met 175 gram suiker, de rest van de boter, 1 ei en 2 eierdooiers tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Rasp de schil van de sinaasappels. Meng de ricotta met de rasp, de rest van de suiker, de vanillesuiker, de rest van de citroenrasp, sucade, een mespunt kaneel, 4 eieren en 1 eierdooier. Roer de afgekoelde risottorijst door het ricottamengsel. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel het deeg in een grote en een kleine portie. Rol beide porties op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ronde lappen. Bekleed de bakvorm (ook de zijkanten) met de grootste lap deeg. Giet het ricotta-rijstmengsel op het deeg. Dek het geheel af met de kleine deeglap; druk de zijkanten goed aan en breng met een mes een ruitmotief aan op de bovenkant. Bak de taart in het midden van de oven in 70-75 minuten goudbruin. Neem de taart uit de oven en laat 'm goed afkoelen. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast en bestrooi 'm voor het serveren met poedersuiker.





donderdag 17 april 2014

DIY: Paaseitjes in een maison jar


Het is altijd leuk om iets te krijgen toch?? En laat ik het nou enorm leuk vinden om iets zelfgemaakt te geven. Het idee ontstond om de familie en nieuwe stieffamilie een aardigheidje te geven.
Lege potjes verzameld, lichtgele spuitbus, kilo's paaseieren en schattige kuikentjes gekocht en aan de slag gegaan. Het resultaat is zo schattig....ik ben er best trots op!




zaterdag 12 april 2014

Jumpsuit tricot Fien

Van een prachtig tricot stofje heb ik vorig jaar al eens een schattig zomerjurkje gemaakt. Ik had nog een stukje tricot over en zag dit jumpsuit patroontje in Knippie nr. 3 juni/juli 2012 en wist het meteen!!


Het patroon heb ik aangepast;

  • voor- en achterpand uit 2 delen ipv 1 deel, omdat ik niet genoeg stof had
  • in taille elastiek gestikt, zodat het een mooi getailleerd modelletje is geworden
  • strikbanden breder 
  • strikje in de taille
  • voetboordjes ipv elastiek 

En hier dan mijn versie van een lieve, stoere jumpsuit voor mijn kleine grote meid. Van de laatste restjes stof nog een paar haarelastieken gemaakt! 





vrijdag 4 april 2014

Invisalign #2

 Foto zonder beugel, 4 april 2014


Foto met beugel, #2, week 3


Wat een goed idee om de beugel s'avonds te wisselen! Want eerlijk gezegd voelde ik op mijn rechter snijtand opnieuw veel druk. Na een nachtje slapen viel het reuze mee hoor. 
Ook zag ik dat mijn oude beugel nauwelijks verkleurd was, dus ik ga maar door met mijn eet-leefstijl-met-beugel zoals de 2 weken hiervoor. Ik word met de dag blijer! Dat beloofd nog wat! 

Clutch


Omdat mijn leven met beugel ook meer mondhygiene met zich mee brengt, werd het tijd dat ik een mooi en elegant tasje had om al mijn spulletjes in te doen. Al een tijd geleden had ik een geweldig patroon voor een gele Bow Clutch gezien op Pinterest http://www.elmstreetlife.com/2012/02/diy-bow-clutch-sewing-tutorial.html
Bovenaan mijn DIY-lijstje, maar nooit een echte reden om te beginnen en nu dus wel!
Zie hier het resultaat van een uurtje achter de naaimachine.


De kleurcombinatie van lichtgrijs met geel vind ik zo mooi! Ik gebruikte skai leer voor de buitenkant en de binnenvoering is een gewone katoen. Eerlijk gezegd was de skai best dik op sommige plaatsen, maar mijn trouwe Singer heeft zich er kranig doorheen geslagen. 

Kijk; alles past!  Missie geslaagd! 




Volgers