zaterdag 29 december 2012

Zwemtas voor Stijn

Het is hard nodig dat Stijn een degelijke, waterdichte zwemtas kreeg. Elke week kwam hij met een kletsnatte tas thuis. Deze landkaart tas is een schot in de roos, hij vind de tas super! Ik stiekem ook natuurlijk! De landkaartstof is een geplastificeerd katoen, dus alle nattigheid blijft in de tas! Roos is fotomodel op deze foto.

donderdag 27 december 2012

Voetbalfeestje voor een 7-jarige voetbalfan


Het is niet altijd eenvoudig om een leuk en stoer  jongensverjaardagsfeest in december te bedenken.
Stijn is 7 jaar geworden en helemaal fan van alles wat met voetbal te maken heeft, het werd dan ook een voetbalfeestje! Wat een plezier hebben ze gehad!! Hieronder lees je hoe wij het gepland hebben en wat we allemaal gedaan hebben.

Planning;
12.15 school uit
12.30 thuis/spelen
13.00 eten; broodjes knakworst
13.30  kadotjes
14.00 t-shirts maken
14.30 voetbal cupcakes en drinken


15.00 tot 16 uur sporthal, voetbalcompetitie
16.30 thuisbrengen

Het huis was versierd met ballonnen in de Nederlandse voetbalkleuren;blauw, wit, rood en oranje!! Op tafel dronken ze uit echte oranje Hup Holland Hup bekers en lagen er voetbalservetten klaar.
In 7 groene ballonnen zaten kleine papiertjes met  de naam van de gasten erin. Stijn mocht met een speld de eerste ballon kapot prikken en de naam van de gast die eruit viel mocht als eerste zijn kado geven! Dit vonden ze spannend!
Na de kadotjes uitpakken ging iedereen aan de slag om zijn t-shirt zo mooi mogelijk om te toveren tot zijn voetbal shirt.
In de sporthal hebben we verschillende spelletje gedaan; behendigheidsspel, penalty schieten, overschieten, estafette, quiz, partijtje spelen. Aan het einde kreeg iedereen een medaille en een zakje met chocoladevoetballen en de 3 voetballers met de hoogste score kregen nog een klein kado-tje.

De kosten van dit kinderfeestje zijn; ongeveer €55,-




maandag 10 december 2012

Stijn voetbalkampioen 7 jaar!

Mijn binkie wordt morgen 7 jaar!
Afgelopen weekend zijn verjaardag met familie en vrienden gevierd en daar hoorde natuurlijk weer een mooie taart bij.
Het leek zo eenvoudig; "mama, ik wil een voetbaltaart'' , maar het formaat van de taart was toch weer een leerpuntje!! Een taart van 30 x 40, zo veel meer dan 30 stukjes, een heerlijke chocoladebaverois vulling en een nog blijer gezichtje van de jarige job en zijn vriendjes, daar doen we het voor.....!!


Vandaag de Voetbal Cupcakes voor school gemaakt! Het was wel veel werk zeg...
Nadat ik eenmaal de smaak te pakken had, ging het redelijk snel, maar ben voor 27 CC toch wel 4 uurtjes zoet geweest denk ik zo...



De volgende feestjes zijn al weer in zicht, de taartwensen zijn al bekend en de eerste schetsen worden al toevertrouwd aan het papier. Wordt vervolgt in 2013.....

Sleepknuffel voor baby Annabel

Annabel; het zusje van Stijn zijn vriendje Daan is geboren! Al eerder heb ik met groot succes deze knuffel gemaakt. Heerlijke badstof en een mooi bijpassend stofje van katoen. Fien heeft heeeeel veeeeel tranen gelaten omdat ze de knuffel niet mocht houden (niet getreurd, ze heeft er inmiddels ook een ;-))
Een mooi bijpassend koffertje en het kado is compleet!



woensdag 28 november 2012

Caravanity starts....

Joehoe.....we hebben onze eerste tweedehands caravan gekocht en zijn er zo blij mee! Mooi onderhouden modelletje, met een vreselijk oudbollige bekleding van kussens en gordijnen :-( Maar daar weet ik inmiddels wel raad mee.....dus gordijnen er af en schaar in kussenbekleding gezet! Nieuwe stof is al besteld, mooie blauw/creme streep!
Ik heb inmiddels al heel wat Pinterest plaatjes voorbij zien komen van prachtig gepimpte caravans, maar dat is voorlopig voor manlief een stap te ver! We houden het bij de noodzakelijke dingen! Het hele interieur wit verven gaat me ook niet lukken qua tijd! Ooh had de dag maar meer dan 24 uur en had ik maar een grote schuur! Voor nu tevreden met dit project, wordt vervolgt...

zondag 11 november 2012

Nieuwe gymtas van tafelzeil

Roos (8) kwam thuis met een gymtas die van ellende uit elkaar viel. Ooit waren de Disney prinsessen haar lievelingsafbeeldingen, maar nu bijna 5 jaar later kan ze er niet meer mee aankomen :-)
''Mama, ik wil graag een tas die ik schuin om kan doen..." Ze mocht zelf de stofjes bij elkaar zoeken en dit is dan het resultaat....

dinsdag 28 augustus 2012

Moestuin opbrengsten

Zomaar wat plaatjes van alles wat wel lukt in mijn net aangelegde moestuin. Ik moet nog veel leren, dat mag duidelijk zijn! Tot voorkort dacht ik dat ´´dieven´´ ongure types waren die je huis leeg halen als je slaapt. Inmiddels heeft dat woord een heel andere betekenis gekregen, het´´ dieven´´ van mijn kerstomaat, maakt het verschil tussen mislukken en succesvol zijn in mijn moestuin!!
De koolsoorten hebben het niet gehaald, waar het aan ligt is me nog een raadsel. Daarom maar besloten om eerst maar eens verder te gaan met datgene wat wel goed lukt, sla, pluksla, boontjes en kerstomaten. Vanmiddag nog andijvie en spinazie gezaaid. Ik ben zo benieuwd, zouden we hier straks lekker van kunnen eten...

Trots!

Voor de bruiloft van mijn schoonvader Fred en zijn vrouw Agnes mocht ik een bruidstaart maken! Het harde werken is beloond; de taart werd prachtig gevonden door bruidspaar en gasten, de smaak was voortreffelijk; helemaal de chocolade vulling....mmmh...en nieuwe opdrachten doen zich al weer voor! Nu nog ergens de tijd vandaan halen ;-))

woensdag 27 juni 2012

Een avondje freubelen; iPod cover

Na een avond op internet rondgekeken te hebben voor een leuk hoesje voor mijn iPod, kwam ik tot de conclusie dat ik dat zelf beter, leuker, mooier en goedkoper kon! (beetje arrogant wellicht??). Vanavond deze iPod cover gemaakt! iPod valt er niet uit, goed beschermd en helemaal leuk!


maandag 18 juni 2012

Cupcakes voor Fien

En vandaag trakteren op het kinderdagverblijf...

vrijdag 15 juni 2012

Roze stapeltaart met roosjes voor Fien

Ons lieve, kleine, schattige, ondeugende, eigenwijze, allerliefste zusje en mijn dochter is vandaag 2 jaar geworden! Daarom voor het eerst een ware stapeltaart gemaakt. Het ontwerp was al weken aan het papier toevertrouwd, hier dan het resultaat! Helaas ging het fondant op de rand een beetje scheuren, maar goed dat zie ik dan maar weer als leerproces voor de volgene keer...
Ook ga ik nog gebruik maken van een ruitjessjabloon, dat moet eenvoudiger zijn dan met liniaal en paletmes?! Het wordt inmiddels een uitgebereide en kostbare hobby, maar zeg nou zelf....zoooooooooo leuk :-))) 






dinsdag 5 juni 2012

Prachtig rood vs flink mislukt:-(

Eindelijk was het moment daar.....ik kon gaan planten! Tijdens een aantal bloedhete dagen in mei ging ik beginnen (misschien niet zo slim?). Sla, bloemkool, brocolli, kerstomaat, aardbeien, frambozen! Ooh wat zag dat er leuk uit!  De gedachte dat deze ienieminie plantjes straks sterke vruchtgevende gewassen zouden worden kon ik nauwelijks geloven. En zie hier het resultaat na 2 weken....om trots op te zijn!




Met heel veel liefde heb ik mijn moestuinplantjes iedere avond water geven, moed in gepraat, maar het mocht niet altijd baten. De aardbeien, kerstomaat en bloemkool doen het prima, maar van de sla en bloemkool was na 2 dagen hitte al geen plantje meer terug te vinden. Ook mijn framboos heeft het leven gelaten...best zielig en zo jammer dat we straks niet kunnen genieten van heerlijke frambozen uit eigen tuin, tegen een prijs van € 0,00 !! Maar goed, deze harde werker geeft niet op, de 2e ronde is gestart en over 1 week gaan we weer opnieuw de kleine fragiele plantjes verspenen naar de moestuinbak!

dinsdag 22 mei 2012

Moestuinbak

Eindelijk gaat het zonnetje buiten schijnen! Tijd om de bloemetjes, eh ik bedoel, plantjes buiten te zetten! Ik ga een moestuintje beginnen op ons balkon waar we nu toch helemaal niets mee doen. De hele middag schijnt hier de zon, dus een ideale plek lijkt me. Het zoeken op internet begon...hoe begin je als leek een moestuin en dan nog wel in een bak op het balkon??
Ik kwam uit bij de Makkelijke Moestuin, wat een grap! Een enthousiaste tiener die ons leert hoe we groenten en fruit kunnen verbouwen op een paar vierkante meter.....en dan nog simpel en zonder fratsen, dat bevalt mij wel.
Dus....manlief aan het werk om een duurzame bak te timmeren, hij maakte het nog mooier dan door mij ontworpen. Kosten ongeveer €50,- (de dure metalen hoekdelen zijn de schuldige!!). In een kweekbakje heb ik sla, brocolli, bloemkool en trostomaatjes geplant en na 1 week staan de fragiele plantjes al fier te wapperen in de wind, dat gaat best snel !
Het wordt tijd dat ze nu de wijde wereld in trekken en echte sterke gewassen gaan vormen in mijn Vierkante Meter bak. Van mijn lieve oude opa ook nog eens twee bijzonder sterke Frambozenstruikjes gekregen, dat word smullen!!
Dus morgen maar eens aan de slag!


Mijn idee is om hier een stappenplan voor leken te maken om een moestuin te beginnen! Ik heb zoveel informatie overal vandaan moeten zoeken, wellicht blijft dat jullie nu bespaard! 

dinsdag 15 mei 2012

Lentebruiloft

Op een mooie lentedag in april trouwde mijn broertje met zijn geliefde Caroline (haha, naamgenootje, moet niet gekker worden!). Al weken, wat zeg ik; al maanden, borrelden de ideeen door mijn hoofd om onze kleine (vrouwelijke) boeffies voor deze feestelijke dag om te toveren in ware prinsessen! Dus ik begon met tekenen, stof kopen, patroon op stof, stof knippen, naaien, weer uit halen, patroon veranderen, knippen, naaien, passen, naaien, weer uit elkaar en zo kan ik nog wel even doorgaan! Maar.....na weken van zwoegen, iedere avond mijn geliefde naaimachine op tafel, was daar eindelijk het eindresultaat, en wel op de vooravond van de bruiloft! Laatste moment werk zou je kunnen zeggen, ik hou het op: Perfecte Timing! Zie hier het pasmoment! Fien had er niet zoveel zin in, ze wilde haar schoentjes niet aan! Gelukkig op de dag zelf was juist zij degene die haar perfecte ballerina's helemaal leuk vond!


zaterdag 7 april 2012

Cupcakes Pasen 2012

Voor de Paaslunch op school wilden de kids cupcakes.... dit is het resultaat!



Volgers