woensdag 29 januari 2014

Haaktasje

Wanneer je dan mee doet met een jaar lang haken, dan moet je ook een leuk en handig tasje hebben toch?



dinsdag 28 januari 2014

Crochet along 2014 - ik doe mee!

Via een lief vriendinnetje werd ik geattendeerd op deze nieuwe hype! Massaal slaan de Nederlandse dames aan het haken en ik doe mee! In iets minder dan een jaar ga ik een deken haken! Iedere week publiceren ze op deze website http://terraysleven.blogspot.nl/2014/01/3-januari-2014de-crochet-along-gaat.html een nieuw haakpatroon voor de deken. Ik startte iets later, dus moest even wat inhalen, maar het gaat prima en ik geniet!
Af en toe zal ik een foto plaatsen zodat je mee kan gluren!

 

zondag 12 januari 2014

#Januari...en weer een feestje...!!


We gaan gewoon nog even door met feestjes vieren, nu voor de meiden samen!
Deze heerlijke cupcakes zijn gemaakt van de Mix van Funcakes. Eindelijk heb ik dan de perfecte Cupcake topping ontdekt. Een botercreme met banketbakkersroom volgens het recept van Rudolph. Daarna kan je het in iedere gewenste kleur kleuren. De rozen zijn gespoten met een spuitmondje van Wilton 1M. Het recept van deze heerlijke zoet/zure en frisse kwarktaart vind je hier (http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/kwarktaart/aardbeien-kwarktaart). Ik heb gekozen voor een vullingen van rode vruchten en frambozen.



woensdag 8 januari 2014

Noa 6 jaar

Onze kleine grote meid wordt vandaag 6 jaar!
Overal op Pinterest zie ik de mooiste Ombre Cakes voorbij komen. Hoog tijd dus om dit zelf eens uit te proberen. Een klein taartje van 13 cm doorsnee gemaakt, gevuld met chocoladeslagroommousse (http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/vullen/c/chocolademousse-makkelijke), afgesmeerd met blauw gekleurde botercreme (http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/bekleden-decoreren/botercreme-compact-voor-afsmeren) en daarna met fondant bekleed. In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je de 'ruffles' maakt, piece of cake!!( http://www.youtube.com/watch?v=ucjsOcitN1c)

Zeg nou zelf, deze is wel heel mooi...







vrijdag 3 januari 2014

Wishlist 2014

Aan het begin van een nieuw jaar heb ik de tijd genomen om mijn wensen voor het nieuwe jaar op te schrijven. Een daarvan is om elke maand een taart te bakken, gewoon omdat het leuk en lekker is. Iets moois creeren onder mijn handen blijft voor mij ultiem genieten. Nu is de maand januari voor ons ook altijd een overvolle feestmaand, dus voor nu moet dat niet zo moeilijk zijn!
Enjoy and eat cake!

Volgers