dinsdag 22 mei 2012

Moestuinbak

Eindelijk gaat het zonnetje buiten schijnen! Tijd om de bloemetjes, eh ik bedoel, plantjes buiten te zetten! Ik ga een moestuintje beginnen op ons balkon waar we nu toch helemaal niets mee doen. De hele middag schijnt hier de zon, dus een ideale plek lijkt me. Het zoeken op internet begon...hoe begin je als leek een moestuin en dan nog wel in een bak op het balkon??
Ik kwam uit bij de Makkelijke Moestuin, wat een grap! Een enthousiaste tiener die ons leert hoe we groenten en fruit kunnen verbouwen op een paar vierkante meter.....en dan nog simpel en zonder fratsen, dat bevalt mij wel.
Dus....manlief aan het werk om een duurzame bak te timmeren, hij maakte het nog mooier dan door mij ontworpen. Kosten ongeveer €50,- (de dure metalen hoekdelen zijn de schuldige!!). In een kweekbakje heb ik sla, brocolli, bloemkool en trostomaatjes geplant en na 1 week staan de fragiele plantjes al fier te wapperen in de wind, dat gaat best snel !
Het wordt tijd dat ze nu de wijde wereld in trekken en echte sterke gewassen gaan vormen in mijn Vierkante Meter bak. Van mijn lieve oude opa ook nog eens twee bijzonder sterke Frambozenstruikjes gekregen, dat word smullen!!
Dus morgen maar eens aan de slag!


Mijn idee is om hier een stappenplan voor leken te maken om een moestuin te beginnen! Ik heb zoveel informatie overal vandaan moeten zoeken, wellicht blijft dat jullie nu bespaard! 

dinsdag 15 mei 2012

Lentebruiloft

Op een mooie lentedag in april trouwde mijn broertje met zijn geliefde Caroline (haha, naamgenootje, moet niet gekker worden!). Al weken, wat zeg ik; al maanden, borrelden de ideeen door mijn hoofd om onze kleine (vrouwelijke) boeffies voor deze feestelijke dag om te toveren in ware prinsessen! Dus ik begon met tekenen, stof kopen, patroon op stof, stof knippen, naaien, weer uit halen, patroon veranderen, knippen, naaien, passen, naaien, weer uit elkaar en zo kan ik nog wel even doorgaan! Maar.....na weken van zwoegen, iedere avond mijn geliefde naaimachine op tafel, was daar eindelijk het eindresultaat, en wel op de vooravond van de bruiloft! Laatste moment werk zou je kunnen zeggen, ik hou het op: Perfecte Timing! Zie hier het pasmoment! Fien had er niet zoveel zin in, ze wilde haar schoentjes niet aan! Gelukkig op de dag zelf was juist zij degene die haar perfecte ballerina's helemaal leuk vond!


Volgers